Smstools

Wat is het beste tijdstip om een SMS-campagne te versturen

Wat is het beste tijdstip om een sms-campagne te versturen

Wat is het beste tijdstip om een sms-marketing campagne te versturen?
Het succes van je sms-campagne is grotendeels afhankelijk van op welk tijdstip je deze verzendt. De doelstelling is om klanten betrokken te houden en te voorkomen dat ze zich afmelden. Sms-marketing biedt vele voordelen als je het juist aanpakt. Te veel sms'en en irrelavante berichten versturen zijn de grootste ergernissen van ontvangers. Hoewel het ontvangen van sms-berichten op ongewenste tijdstippen daar sterk tegenaan leunt. Al deze factoren kunnen uiteindelijk tot een opt-out leiden. Dit wil je absoluut vermijden.

Wanneer stuurt je dan best een bericht? Het antwoord is jammer genoeg nooit voor iedere onderneming hetzelfde. Het hangt af van je branche, het soort dienst of product dat je aanbiedt en uiteindelijk ook van wie je klanten zijn.

In dit artikel sommen we de populairste momenten en tijdstippen op om je klanten te informeren via sms.

Maandag tot vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur of 17.00 en 21.00 uur

Misschien verrassend, maar het is een goed idee om ’s ochtends een sms te sturen. Mensen staan quasi op met hun gsm. Dit moet je uitspelen. 

Niet alleen ’s ochtends, maar ook in de late namiddag en vroege avond kan je je klanten een berichtje sturen. Vlak voor mensen aan het relaas van de was en plas beginnen of later op de avond, na etenstijd, kan je je klanten gerust een sms sturen.

Let er wel op dat je geen berichten meer stuurt na 21 uur, dat kan als vervelend overkomen. Je ontvangers frustraties bezorgen is het laatste wat je wilt bereiken.
Uit onderzoek blijkt bovendien dat vrijdag de populairste dag is om een sms-bericht te versturen naar je klanten.  

Zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur

Sms’en in het weekend ligt iets complexer dan het versturen van een bericht in de werkweek, aangezien het weekend het uitgelezen moment is om met vrienden en familie iets te doen. Toch leunt de zaterdag er zich ook toe om een berichtje te sturen naar je klanten. Het uitgelezen moment om dat te doen is in de voormiddag tussen 09.00 en 12.00 uur.

Zaterdag is in vele gevallen de drukste dag van het weekend, daarom raden wij aan om geen berichten te sturen na 13 uur, aangezien mensen dan druk in de weer zijn met vrienden en familie. Zaterdagvoormiddag is dus het uitgelezen moment om je berichtje te sturen, maar let wel op dat je het niet te vroeg stuurt. Uitslapers liggen immers nog niet wakker van jouw promo en willen er waarschijnlijk ook niet door gewekt worden. Maar stuur ook zeker niet te laat. Zo kunnen de ontvangers nog een bezoek naar jouw winkel inplannen.

Heb je nog verdere vragen over het versturen van sms-berichten en het opstarten van een sms-campagne? Neem dan gerust contact met ons op! Wilt u graag zelf sms’en gebruiken om uw klanten te bereiken?
Maak dan nu een testaccount aan en ontvang 5 gratis credits!

 

Contacteer vrijblijvend ons team op [email protected] en we helpen je verder.

https://www.smstools.nl/nl/blog/9/wat-is-het-beste-tijdstip-om-een-sms-campagne-te-versturen Wat is het beste tijdstip om een SMS-campagne te versturen

Wat is het beste tijdstip om een SMS-campagne te versturen

Wat is het beste tijdstip om een SMS-campagne te versturen
Smstools
De beste tijdstippen om een SMS-marketing campagne te versturen
5 van de 5 op basis van 1809 gebruikersbeoordelingen.
9 10009
Geweldig dat je er bent! Cookies? Lees onze Privacy Policy. Accepteer
x