Sms versturen via WISA
Smstools

SMS berichten versturen via WISA

Via onze SMS tool kan u op een eenvoudig manier SMS berichten gaan versturen naar alle leerlingen, alle ouders via WISA scholenadministratie software.

Inleiding

Bij de fiches van de leerlingen en personeelsleden is het mogelijk om e-mailadressen en gsm-nummers in te vullen. Aangezien deze gegevens bestaan in Wisa, kunnen ze gebruikt worden om e-mails en sms’en te sturen. Deze berichten kunnen gericht zijn aan één of enkele personen, aan een specifieke groep of aan de hele instelling. Voor beide soorten berichten, dien je dit te configureren via tabblad Voorkeuren – Berichten versturen.

Wisa
Wisa

Je krijgt dan het scherm zoals de aangegeven foto.

Om een nieuw berichtprofiel aan te maken, klik je op Wisa.

Je krijgt dan het scherm zoals de aangegeven foto.
Wisa Configuratie

Configuratie

Je geeft hier een omschrijving aan het profiel en selecteert bij Type 'Smstools'.

Vervolgens dien je hier nog enkele gegevens in te vullen.
- Instellingen: de gebruikersnaam en wachtwoord die je van Smstools gekregen hebt. Nog niet geregistreerd ? Registreer hier!
- Bij Afzender geef je het telefoon-nummer van de afzender in, dit mag uit maximaal 11 tekens bestaan. In België werkt deze afzender niet meer en worden berichten verzonden vanaf verkorte nummer 8810.
Als u een Virtueel SMS nummer huurt bij Smstools kan u deze nummer hier wel invullen en heeft u een eigen uniek nummer voor uw school.
- Handtekening: Hier kan je een vaste tekst ingeven die achteraan elke verzonden sms-bericht wordt toegevoegd
- CC naar: Geef hier de ontvangers in die een kopie moeten krijgen van elk verstuurd sms-bericht.

Door het veld Logboek bijhouden aan te vinken, kies je om een log bij te houden van de verzonden items vanuit Wisa. Per zending wordt er een document aangemaakt. Eventuele foutmeldingen kun je hier ook terugvinden.

Het logboek wordt standaard aangemaakt op volgende locatie: C:\WISA\CSWisAdmin\Client\logs\SMS
Deze locatie kan je eventueel aanpassen via tabblad Voorkeuren - Client instellingen in het veld SMS Log bestanden.

SMS berichten versturen via WISA

Wanneer de instellingen zijn gebeurd, bent u klaar om sms-berichten te versturen.
In WISA kunt u vanuit vele schermen sms'en: praktisch elk scherm waar een leerling of personeelslid zit (al dan niet verborgen op de achtergrond) kan gebruikt worden om te sms'en.

Bijvoorbeeld via het scherm Leerlingen - Steekkaarten – Overzicht per Instelling/per klas/per vestigingsplaats kan je een sms-bericht sturen naar de leerlingen (of ouders) van die instelling/klas/vestigingsplaats. Via de fiche van een leerling stuur je enkel naar deze leerling.

SMS berichten versturen via WISA
Geavanceerde selecties maken

Geavanceerde selecties maken

Zoals eerder gezegd, kan je sms'en versturen naar een selectie leerlingen door naar bepaalde schermen te navigeren. Bijvoorbeeld via het scherm Overzicht per klas kan je berichten sturen naar de leerlingen van een bepaalde klas. Er zijn ook andere, meer flexibele manieren om een selectie te maken. Deze worden hieronder kort toegelicht.

De selectiefilter geeft je de mogelijkheid om zelf een selectie te maken van leerlingen, wanneer je bijvoorbeeld van een bepaalde klas slechts naar een aantal leerlingen wil sturen. De selectiefilter vind je terug in het tabblad Start.

Ondersteuning nodig om SMS berichten te versturen via WISA?

Voor vragen over instellingen in WISA kan u best terecht bij de WISA helpdesk.
Voor vragen over uw eigen virtueel SMS nummer op te zetten, het aankopen van SMS credits of sms aflevering problemen etc neemt u best contact op met Smstools.

Sms versturen via WISA Scholen Administratie

Smstools
Sms versturen via WISA scholen administratie via Smstools. Maak een gratis test account en start direct om SMS te versturen vanuit WISA. Sms versturen via WISA Scholen Administratie
5 van de 5 op basis van 2557 gebruikersbeoordelingen.
WISA1 WISA